Uncategorized

Informatie over Team sparring

Team sparring, wie vind dit nou niet een geweldig onderdeel? Wij vinden dit toch wel één van de leukste wedstrijdonderdelen. Vechten voor je team, samenwerken met andere clubs maar vooral het teamgevoel is toch wel echt fantastisch! In dit artikel zetten we nog wat extra informatie van het team sparren op de Rotterdam Taekwon-Do Cup op een rijtje.

Voor wie is er team sparring?

Voor zowel de A- en B-klasse word teamsparren aangeboden in de volgende categorieën:

  • Jeugd jongens (11 t/m 13 jaar)
  • Jeugd meisjes (11 t/m 13 jaar)
  • Junior heren (14 t/m 17 jaar)
  • Junior dames (14 t/m 17 jaar)
  • Senior heren (18 jaar en ouder)
  • Senior dames (18 jaar en ouder)

Hoe ziet de teamsamenstelling eruit?

Ieder team bestaat uit 3 deelnemers en één reserve deelnemer. Een reserve deelnemer is niet verplicht, maar houd er rekening mee dat wanneer de uitslag gelijkspel is, je dan geen reserve meer hebt om in te zetten.
Daarnaast is het belangrijk dat alle deelnemers in het team voor ten minste één individueel onderdeel staan geregistreerd. Je kunt dus niet alleen aan het onderdeel team sparring deelnemen als je niet meedoet aan een individueel onderdeel.

Wat is de puntentelling?

Alle deelnemers (behalve de reserve) uit het team sparren één ronde. Na iedere ronde worden alle hoekscheidsrechters (handen/vlaggen) geteld. Na 3 partijen worden alle punten bij elkaar opgeteld. Het team met de meeste punten wint.

Gelijkspel

Bij een gelijkspel na 3 partijen zal de reserve deelnemer de beslissende partij draaien. Bij een gelijkspel in de beslissende partij wordt er één verlenging van 1 x 1 min. toegepast. Bij een gelijkspel na deze verlenging zal er om golden point worden gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.