Veelgestelde vragen

Wanneer is de Rotterdam Taekwon-Do Cup?

De Rotterdam Taekwon-Do Cup is op 14 april 2024.

Hoe kan ik mij inschrijven voor de Rotterdam Taekwon-Do Cup?

Je kunt je inschrijven via je instructeur. Deze kan zijn/haar club aanmelden via Kihapp:

Individuele inschrijving is niet mogelijk.

Aan welke onderdelen kan ik meedoen op de Rotterdam Taekwon-Do Cup?

Deze editie bieden we 3 onderdelen aan:

  • Tuls
  • Non Contact Sparren (5 t/m 6 jaar)
  • Sparren (vanaf 7 jaar)

Wat is non-contact sparring?

Speciaal voor de allerkleinsten van 5 t/m 6 jaar introduceren wij het onderdeel non-contact sparring! Bij non-contact sparring word er geen contact gemaakt maar gaat het om actie-reactie, dus reageren op de tegenstander. Er wordt beoordeeld op realistische technieken (boven de band en geoorloofde raakvlakken), originaliteit en moeilijkheidsgraad van de technieken.

Alle deelnemers aan het non-contact sparren krijgen een deelname certificaat van de Rotterdam Taekwon-Do Cup als aandenken.

Is er ook een veteranenklasse?

Onder voorbehoud- Ja. We merken dat er steeds meer veteranen (vanaf 36 jaar) graag de mat op stappen en geven daar dan ook graag gehoor aan. Echter, houdt er rekening mee dat we poules bij te weinig deelnemers zullen samenvoegen. Dit kan ook een poule zijn met senioren (vanaf 18 jaar).
Het samenvoegen van deze poules zullen we zoveel mogelijk in samenspraak met de betrokken coaches doen.

Wanneer sluiten de inschrijvingen?

Je kunt je inschrijven t/m vrijdag 29 maart 2024 (23:59 uur). Daarna kun je je niet meer inschrijven.

Hoeveel scheidsrechters dien ik te leveren?

Iedere doorgewinterde wedstrijdsporter weet dat er zonder scheidsrechters geen toernooi gedraaid kan worden. We doen een beroep op alle deelnemende clubs om een minimaal aantal scheidsrechters te leveren afhankelijk van het aantal deelnemers dat er wordt ingeschreven:

1 t/m 6 deelnemers: 1 scheidsrechter
7 t/m 12 deelnemers: 2 scheidsrechters
13 of meer deelnemers: 3 scheidsrechters (waarvan 1 matscheidsrechter)

Geen scheidsrechter(s)? Voor iedere ontbrekende of afwezige (zonder passende vervanging) óf voortijdig vertrekkende scheidsrechter wordt achteraf een vergoeding van € 50.00 in rekening gebracht.

Wil je meer scheidsrechters leveren dan verplicht? Altijd welkom!

Ook scheidsrechters die in opleiding zijn, zijn welkom bij de Rotterdam Taekwon-Do Cup. Geef vooral aan bij het inschrijven als het om een scheidsrechter in opleiding gaat. Dan zorgen wij ervoor dat deze scheidsrechter bij een ervaren scheidsrechter ervaring op kan doen.

Wordt de lunch voor scheidsrechters verzorgd?

Zeker weten! Wij vinden dat scheidsrechters op de Rotterdam Taekwon-Do Cup niets tekort mogen komen, dus we voorzien ze van een heerlijk uitgebreide lunch. Ze krijgen de hele dag drinken en in de middag een kleine versnapering.

Kan ik in de buurt van de sporthal parkeren?

Ja, houd er wel rekening mee dat er betaald parkeren is rondom de sporthal. Er zijn ook gebieden waar geen betaald parkeren is. Kijk daarom goed waar je parkeert.

Om bezoekers hierin tegemoet te komen, krijgen zij bij het betalen van entree een consumptiebon van de organisatie zodat zij hier een gratis kopje koffie of thee met iets lekkers kunnen halen in de kantine.

Is het mogelijk om een perskaart aan te vragen?

Nee. De organisatie van de Rotterdam Taekwon-Do Cup geeft geen perskaarten meer uit. Wij werken met 3 huisfotografen die de gehele dag vast zullen leggen. Onze huisfotografen en vrijwilligers zijn de enigen die mogen fotograferen bij de velden. De foto´s worden na het toernooi uiteraard gedeeld via onze website en social media.

Filmen en foto’s maken is voor toeschouwers alleen toegestaan vanaf de tribune. Fotograferen in de zaal is voor deelnemers en coaches alleen toegestaan achter de hekken.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Is er nog iets onduidelijk, schroom dan niet om ons te mailen via info@rotterdamtkdcup.nl. Wij zullen proberen je zo goed mogelijk van dienst te zijn.