Nieuws

Fantastische voorjaarseditie

We zijn nog steeds aan het bijkomen, maar wat een weekend hebben we gehad. Uiteindelijk hebben we 216 deelnemers, 62 coaches, 35 scheidsrechters en 25 vrijwilligers een fantastische dag neergezet.

Waar moeten we beginnen? Allereerst zijn we ontzettend blij met het aantal deelnemers wat was aangemeld voor de Rotterdam Taekwon-Do Cup. Iedereen stond letterlijk te trappelen om weer de mat op te gaan. En het was natuurlijk ook leuk om weer even bij te kletsen met je Taekwon-Do vrienden. Het was voor de meesten zelfs 2 jaar geleden dat zij een wedstrijd hebben gedraaid – en dat was de eerste Rotterdam Taekwon-Do Cup.

Verbeteringen doorgevoerd

Zoals iedereen die er 2 jaar geleden ook bij was, raakten we een beetje in de knel met het aantal zitplaatsen voor het publiek. Dit was eigenlijk het eerste wat wij beter wilden doen. Zo kwamen wij uit bij Sporthal de Enk. Het publiek had nu lekker de ruimte en bovendien perfect zicht op de velden en het podium, waar de winnaars stonden te glunderen met hun behaalde medailles.

Sportbedrijf Rotterdam heeft in het vinden van een locatie een grote rol gespeeld. Ook voor het inrichten van de sporthal zelf hebben zij samen met ons naar oplossingen gezocht en dat vinden wij erg fijn. De beheerder van de sporthal heeft ons heel goed geholpen in de voorbereiding en op de dag zelf.

Ook hebben we goed gekeken naar een manier om de dag vlot te laten verlopen en indeling van de zaal. We hopen dat dit niet onopgemerkt is geweest.

War Child

Bij de opening van het toernooi hebben we nog even stilgestaan bij War Child. De hartverscheurende en onwerkelijke situatie in Oekraïne is nog steeds vol aan de gang en wij wilden ons steentje voor verbetering bijdragen door aandacht te vragen voor War Child. Dit hebben we met succes gedaan, want in totaal is er maar liefst €476,40 opgehaald! Wij bedanken iedereen voor hun bijdrage.

Wil je nog iets bijdragen? Dat kun je doen via deze link. Dankjewel!

Sponsored by

De Rotterdam Taekwon-Do Cup is mede mogelijk gemaakt door onze gulle sponsoren. Dankzij hun bijdrage hebben wij het toernooi net dat beetje extra kunnen geven. Mogen wij nog een keer een applausje voor:

En natuurlijk iedereen die persoonlijk zijn/haar steentje heeft bijgedragen aan de organisatie.

Vrijwilligers bedankt!

We hebben enorm veel hulp gehad van onze vrijwilligers. Zowel bij het opbouwen van de zaal als bij het draaien en organiseren van het toernooi. Hartstikke bedankt voor jullie hulp.

Onze vrijwilligers hebben jullie begroet bij de toegang, jullie bediend in de kantine, jullie gemeten en gewogen, jullie omgepould, jullie omgeroepen, jullie begeleid naar de velden, jullie bediend met rondjes koffie/thee, jullie deelnemerskaarten opnieuw geprikt, jullie een heerlijke lunch voorgeschoteld, jullie geholpen de nooduitgangen vrij te houden, jullie vriendelijk verzocht om de wedstrijdruimte te verlaten, jullie op de mooiste momenten vastgelegd op camera en ze hebben nog veel meer gedaan.

We hopen dat jullie een leuke dag hebben gehad en net als wij hebben genoten van alle impressies.

Badr en Kasper willen we bedanken voor hun rol als coach van Cheo Go Kwan. Jullie hebben onze leerlingen goed begeleid en samen mooie prijzen met ze weten te behalen.

Voldoende scheidsrechters

Het was deze keer een uitdaging om voldoende scheidsrechters te verzamelen. We zitten immers nog steeds midden in een pandemie, dus er waren verschillende scheidsrechters die wat huiverig waren of zich moesten afmelden door een besmetting. Hoe vervelend wij dit ook vonden, the show must go on. Gelukkig waren er enkele scheidsrechters die ons hebben verrast met een bezoek terwijl zij zich niet hadden ingeschreven. Ook waren er enkele schoolhouders die ons te hulp schoten en hun coachmoment opgaven om te kunnen scheidsen voor ons.

Wij waarderen dit enorm en willen jullie hierbij nogmaals voor bedanken. We hebben scheidsrechters hoog in vaandel staan en vinden daarom dat jullie goed verzorgd moeten worden. Gelukkig hebben we van meerdere kanten gehoord dat de lunch lekker was, evenals de versnapering in de middag, die je weer even deed opladen.

Ook Sabum Ron Dijkhuizen willen we graag bedanken voor zijn rol als hoofdscheidsrechter op de Rotterdam Taekwon-Do Cup. Alles was onder controle en waar er toch wat problemen waren ontstaan wist je de brand snel weer te blussen.

Foto’s staan online!

We hebben deze brandende vraag al een paar keer gekregen, ja de foto’s staan inmiddels online! Fotograaf Rob Batenburg heeft hier maar liefst 1548 (!) van geschoten. Er zullen nog meer foto’s worden toegevoegd, dus houd de pagina in de gaten.

De foto’s van de Rotterdam Taekwon-Do Cup op 6 maart 2022 kun je hier vinden.

‘Oh jee, ik ben iets vergeten’

Iedereen vergeet wel eens wat. We hebben bij het opruimen van de sporthal diverse voorwerpen gevonden. Om het contact makkelijker te maken, zullen we dit op onze Facebook pagina delen. Klik hier om deze te bekijken.

Op het moment van schrijven is er nog geen album, maar deze zal binnenkort te vinden zijn. Tag gerust de mensen waarvan jij denkt dat de spullen zijn of neem contact met ons op als je iets ziet wat van jou is.

Je kunt het beste contact met ons opnemen via info@rotterdamtkdcup.nl of via Facebook Messenger. Dan gaan we samen kijken hoe we je weer kunnen herenigen met je gevonden voorwerp.

Tot slot

Tot slot willen wij natuurlijk alle Taekwon-Do scholen, instructeurs en deelnemers bedanken voor hun deelname aan de Rotterdam Taekwon-Do Cup. Jullie hebben bijgedragen aan een zeer sportieve dag waar de sfeer ontspannen was voor iedereen. Ook bedanken we alle toeschouwers voor hun aanwezigheid en support. We weten dat het vervelend was dat er betaald parkeren was, maar hopen dat het kopje koffie/thee met een versnapering de pijn een beetje heeft verzacht.

Wij gaan nog even verder uitrusten, maar daarna weer snel aan de bak want in 25 september 2022 staat er nóg een Rotterdam Taekwon-Do Cup op de planning. Deze keer ook met teamsparren vanaf 11 jaar, bestaande uit 3 deelnemers. Wij kijken er alweer naar uit. Houd deze site in de gaten voor het laatste nieuws rondom de Rotterdam Taekwon-Do Cup.

Mocht je feedback voor ons hebben waarmee we het toernooi kunnen verbeteren, dan horen wij dat graag! Je kunt je feedback mailen naar info@rotterdamtkdcup.nl. Alvast bedankt!

Taekwon,

Marcel Hildering (V) en Samantha Booij (III)
Organisatie Rotterdam Taekwon-Do Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.