Welkom bij de Rotterdam Taekwon-Do Cup

Wat leuk dat je ervoor hebt gekozen om er vandaag bij te zijn. Wij zullen ons uiterste best doen om er een fantastische dag van te maken. In dit artikel vertellen we iets meer over ons, waarom we dit doen en wie ons hebben gesteund om dit allemaal mogelijk te maken.

Over Cheo Go Kwan

Wij zijn Cheo Go Kwan, een Rotterdamse Taekwon-Do school welke is opgericht in 2017. Ondanks dat Cheo Go Kwan pas bijna 5 jaar bestaat, draaien de oprichters Samantha Booij en Marcel Hildering al jaren mee in het wedstrijdcircuit.

Letterlijk betekent Cheogo ‘het beste’ of ‘de beste’. Kwan wordt in deze vorm aangeduid als ‘school’. Je kunt ‘Cheo Go Kwan’ daardoor omschrijven als ‘school van de besten’ of ‘de beste school’.

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen ergens goed in is of ergens goed in kan worden. Door altijd je best te doen kun je veel uit je trainingen halen en wij zien het als onze missie om het beste uit onze leerlingen te halen. Het is niet noodzakelijk om de allerbeste te worden, maar het is wel belangrijk dat jij je best doet. Hierdoor verleg jij je grenzen en dat geeft je zelfdiscipline en vertrouwen een boost.


Daag jezelf uit met wedstrijden

Omdat wij het belangrijk vinden om het beste uit onze leerlingen te halen, dagen we ze uit tijdens de training, maar bezoeken we ook graag veelvuldig wedstrijden. Het gaat dan niet om winnen of verliezen, maar om het uit je comfort zone stappen. Hierdoor verleg je grenzen en zul je vooruitgang boeken.

Daarnaast ontmoet je tijdens wedstrijden veel andere Taekwon-Do-beoefenaars die met dezelfde passie als jij het Taekwon-Do beleven. Wij laten ons graag inspireren door deze mensen.


De tweede Rotterdam Taekwon-Do Cup

Na het deelnemen aan vele, vele wedstrijden en het organiseren van kleine clubtoernooien, hebben we besloten om de volgende stap te nemen. Een internationaal toernooi waar je kunt deelnemen aan Tuls, sparren en team sparren.

We bieden de jonge beginnende Taekwon-Do beoefenaars een unieke kans om deel te nemen aan team sparren. Dit is normaal alleen weggelegd voor Junioren en Senioren, zelfs vaak pas alleen voor de A-klasse. Zij kunnen hierdoor meerdere keren op de mat staan, nu ook zij aan zij met hun trainingsmaatjes. Uiteraard allemaal onder toezicht van ervaren en betrouwbare scheidsrechters.


Sponsoren

We hebben van alle kanten heel veel steun gekregen. Binnen de club maar ook buiten de club. Zonder hen hadden we dit toernooi niet zo mooi kunnen aankleden en hadden we niet van die prachtige medailles.

Even een groot applaus voor onze sponsoren:

Later meer informatie!


Wist je dat…

 • … Dit het tweede ‘grote’ toernooi van Cheo Go Kwan is?
 • … Er vorige editie meer dan 340 deelnemers meedoen?
 • … Dit de tweede keer in de geschiedenis is dat er een ITF Taekwon-Do toernooi in Rotterdam plaatsvindt?
 • … Er vorige editie meer dan 55 scheidsrechters helpen het toernooi een succes te maken?
 • … Er vorige editie wel 80 coaches hun leerlingen begeleiden?
 • … Niet alleen Nederland, maar ook België en Duitsland vertegenwoordigd zijn op de Rotterdam Taekwon-Do Cup?
 • … Er vorige editie meer dan 30 clubs/teams strijden om toernooikampioen te worden?
 • … Er goed gezorgd wordt voor de scheidsrechters met maar liefst 240 flesjes water, 5kg snoep en een heerlijke Surinaamse lunch?
 • … Er op maar liefst 5 velden partijtjes worden gedraaid?

De belangrijke taak van een supporter

Het is niet onbekend dat sociale steun helpt om te beginnen met sporten, maar ook zeker om door te blijven gaan met een sport. Wij zijn dan ook groot voorstander van het supporten van je trainingsmaatjes.
Echter, soms kan een supporter wel héél fanatiek zijn, die graag wilt dat zijn/haar sporter zo goed mogelijk presteert.

Bij sport en spel heb je regels, zo ook bij Taekwon-Do wedstrijden. En een scheidsrechter oordeelt niet altijd in het voordeel van je favoriete sporter. Soms vergeten we dan ook wel eens waar sport echt om draait. Plezier!

Beste ouders/supporters, voordat je klaagt:

 • De meeste deelnemers zijn kinderen
 • Het is een spelletje, dit zijn niet de Olympische Spelen
 • Alle scheidsrechters zijn menselijk
 • Alle medewerkers zijn vrijwilligers

Een paar tips:

 • Wees positief en wees een voorbeeld voor anderen
 • Respecteer de scheidsrechters
 • Laat de coaches hun werk doen
 • Beleef vooral plezier aan het Taekwon-Do

Het competitieveld is alleen toegankelijk voor deelnemers en coaches.


Tot slot

Wij zijn blij dat jullie deze dag met ons delen. Wij wensen alle deelnemende Taekwon-Do scholen veel succes en heel veel plezier vandaag!


Op de hoogte blijven van de Rotterdam Taekwon-Do Cup?
Volg ons evenement dan op Facebook:
https://fb.me/e/RkRnSUxF