FAQ

Wanneer is de Rotterdam Taekwon-Do Cup?

De Rotterdam Taekwon-Do Cup is op 5 maart 2023.

Hoe kan ik mij inschrijven voor de Rotterdam Taekwon-Do Cup?

Je kunt je inschrijven via je instructeur. Deze kan zijn/haar club aanmelden via Kihapp:

Individuele inschrijving is niet mogelijk.

Aan welke onderdelen kan ik meedoen op de Rotterdam Taekwon-Do Cup?

Deze editie bieden we 4 onderdelen aan:

  • Non Contact Sparren (5 t/m 7 jaar)
  • Tuls
  • Sparren (vanaf 7 jaar)
  • Team Sparren (vanaf 11 jaar) – ook voor B-klasse!

Is er ook een veteranenklasse?

Onder voorbehoud- Ja. We merken dat er steeds meer veteranen (vanaf 36 jaar) graag de mat op stappen en geven daar dan ook graag gehoor aan. Echter, houdt er rekening mee dat we poules bij te weinig deelnemers zullen samenvoegen. Dit kan ook een poule zijn met senioren (vanaf 18 jaar).
Het samenvoegen van deze poules zullen we zoveel mogelijk in samenspraak met de betrokken coaches doen.

Hoe werkt team sparren?

Teams worden samengesteld met 3 deelnemers plus 1 reserve deelnemer.

Alle deelnemers (behalve de reserve) uit het team sparren één ronde. Na iedere ronde worden alle hoekscheidsrechters (handen/vlaggen) geteld. Na 3 partijen worden alle punten bij elkaar opgeteld. Het team met de meeste punten wint.

Bij een gelijkspel na 3 partijen zal de reserve deelnemer de beslissende partij draaien. Bij een gelijkspel in de beslissende partij wordt er één verlenging van 1 x 1 min. toegepast. Bij een gelijkspel na deze verlenging zal er om golden point worden gespeeld.

Wanneer sluiten de inschrijvingen?

Je kunt je inschrijven t/m vrijdag 17 februari 2023 (23:59 uur). Daarna kun je je niet meer inschrijven.

Kunnen scholen weer meedoen om toernooikampioen te worden?

Jazeker, iedere deelnemende school kan meedoen om toernooi kampioen te worden. De instructies hiervoor worden verstuurd aan de deelnemende scholen na 17 februari 2023.

Is er een verliezersronde?

Nee. Omdat er deze dag meerdere onderdelen worden gespeeld en we sterk afhankelijk zijn van het aantal scheidsrechters die zich aanmelden, hebben we besloten om geen verliezersronde te hanteren.

Wordt de lunch voor scheidsrechters verzorgd?

Zeker weten! Wij vinden dat scheidsrechters op de Rotterdam Taekwon-Do Cup niets tekort mogen komen, dus we voorzien ze van een heerlijk uitgebreide lunch. Ze krijgen de hele dag drinken en in de middag een kleine versnapering.

Is het mogelijk om een perskaart aan te vragen?

Nee. Deze editie is het niet mogelijk om een perskaart aan te vragen. Wij werken met 3 huisfotografen die de gehele dag vast zullen leggen. De foto´s worden na het toernooi uiteraard gedeeld via onze website en social media.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Is er nog iets onduidelijk, schroom dan niet om ons te mailen via info@rotterdamtkdcup.nl. Wij zullen proberen je zo goed mogelijk van dienst te zijn.