Bezienswaardigheden

Als je toch in Rotterdam bent, kun je misschien ook wat van de Nederlandse cultuur genieten. Hier volgt een overzicht van de bezienswaardigheden in en rondom Rotterdam.


Euromast

Ervaar de stad van bovenaf en leer alle leuke feitjes en weetjes over deze bijzondere stad. Een bezoek aan de Euromast is dus leuk én leerzaam. Na een bezoek aan de uitkijkplatforms op 100 & 112 meter hoogte, brengt de roterende panoramalift je naar de top op 185 meter! Dit uitzicht is natuurlijk al een bijzondere ervaring, maar er is voor jong en oud nog véél meer te beleven!

Kosten
€ 7.00 – € 10.50 per persoon

Meer informatie
https://euromast.nl/


Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp, ook wel bekend als de ‘Rotterdamse Diergaarde’ is een van de oudste dierentuinen van Nederland.

Kosten
€ 20.00 – € 24.50 per persoon

Meer informatie
https://www.diergaardeblijdorp.nl/


Stadion Feijenoord – De Kuip

‘De Kuip’, zoals Stadion Feijenoord in de volksmond wordt genoemd, werd in 1937 geopend als het voetbalstadion voor de thuiswedstrijden van Feyenoord. Ruim tachtig jaar later is dat nog altijd de primaire functie van deze voetbaltempel, maar het stadion is veel meer dan dat alleen.

Kosten
€ 12.50 – € 34.00 per persoon

Meer informatie
https://www.dekuip.nl/tour-en-museum/rondleidingen-de-kuip/stadiontour


Markthal Rotterdam

Iedereen die van goed eten houdt, komt aan z’n trekken in de Markthal. Hier vind je ingrediënten en etenswaren uit alle windstreken. En dat voor gangbare prijzen. Proef de authentieke smaak van thuis of maak een culinaire ontdekkingsreis. Er is nog een wereld te ontdekken.

Meer informatie
https://www.markthal.nl/


Kubuswoningen

De Kijk-Kubus Museumwoning is een ingerichte kubuswoning te Rotterdam. Door het speciaal ontworpen en handmatig vervaardigde maatmeubilair krijgt de bezoeker een goede indruk hoe in deze bijzondere woning met schuine wanden kan worden gewoond.

Wist je dat Jackie Chan’s ‘Who Am I’ hier is opgenomen?

Kosten
€ 1.50 – € 3.00 per persoon

Meer informatie
https://www.kubuswoning.nl/


Rondje Rotterdam met Spido

Spido biedt het hele jaar door vanaf de voet van de Erasmusbrug rondvaarten, dagtochten en themacruises aan in Rotterdam. Spido is één van de grootste Rotterdamse attracties.

Kosten
€ 15.25 – € 59.95 per persoon

Meer informatie
https://www.spido.nl/


Shoppen in de Koopgoot

Welkom in de Koopgoot! Dé start van jouw dagje Rotterdam! Hier start de stad voor echte Rotterdammers, voor dagjesmensen en voor toeristen. Hier start je nieuwe outfit, je beste kado of je meeste frisse verzorgingsritueel. Hier start je dagje shoppen, een uitje met vrienden of zelfs je eerste date. Wat je ook zoekt, de Koopgoot is de beste plek om Rotterdam te starten.

Meer informatie
https://www.koopgoot.nl/


Shoppen op de Lijnbaan

De Lijnbaan is een verkeersvrije winkelstraat in het centrum van Rotterdam, en is genoemd naar de touwslagerij die hier was gelegen tussen 1667 en 1845. De moderne winkelstraat geniet nationale bekendheid. Het is een lange open passage alleen voor voetgangers met aan twee zijden winkels.

Meer informatie
https://www.wattedoenin.nl/winkelen-in/rotterdam-winkels/